Woonhuisverzekering

Een woonhuisverzekering dekt de schade aan het woonhuis door brand, storm, waterschade en nog veel meer. Wanneer u een huis bezit en deze is belast met een hypotheek dan bent u verplicht een woonhuisverzekering af te sluiten. Wij vergelijken alle woonhuisverzekeringen, maar kunnen deze verzekering ook onderbrengen in één pakket tezamen met al uw andere verzekeringen. Sluit nu de voordeligste woonhuisverzekering bij ons af. Wilt u hulp of advies bij het afsluiten van de woonhuisverzekering? Onze adviseurs helpen u graag.  

Klantcontactcentrum van
Michael BOON verzekeringen

Telefoonnummer:
072 509 28 06 
ma. - vrij. 09:00 - 17:00 / zat. 09:00 - 15:00. 

Veel gestelde vragen woonhuisverzekering

Wat valt er onder een woonhuisverzekering?
Met een woonhuisverzekering verzekert u alle spullen die aard- en nagelvast aan de woning zitten. U kunt hierbij uiteraard denken aan houten vloeren, deuren, kozijnen, daken, muren enz.

Wat is niet verzekerd op een woonhuisverzekering?
Iedere verzekeraar kent een aantal uitsluitingen op de polis. Zo ook de woonhuisverzekering, ook wel opstalverzekering genoemd. Overstromingen, molest ( oorlog en opstanden ), aardbevingen, atoomkern reacties en opzettelijke schade vallen niet onder de dekking. Vanzelfsprekend vallen illegale praktijken zoals hennepkwekerij ook niet onder de dekking. Het is verstandig uw polisvoorwaarden goed na te kijken.

Wat is een herbouwwaarde?                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om - na een gedekte schade - uw huis op dezelfde plek op dezelfde manier weer op te bouwen. De waarde van de grond wordt hier niet in meegenomen.

Hoe wordt de hoogte van de premie bepaald?
De hoogte van de premie wordt vastgesteld aan de hand van een aantal factoren. De regio waar u woont, het type woning, hoe de woning is gebouwd enz. Meerdere facturen bepalen de hoogte van de premie. Bij vragen kunt u ons altijd bereiken!

Is een woonhuisverzekering verplicht?
Wettelijk gezien is het, als eigenaar van een woning, niet verplicht een woonhuis- of opstalverzekering af te sluiten. Uw hypotheekverstrekker kan het echter wel als voorwaarde verplichten. Dit, omdat uw huis het onderpand van de lening is ( verzekeringsbeding ).