Inboedelverzekering

Waterleiding gesprongen? Inbraak in uw woning? Met een inboedelverzekering zijn uw spullen in huis goed verzekerd. Een inboedelverzekering biedt een oplossing bij kleine ongelukjes, zoals een schroeiplek door een omvallende kaars. Maar ook grote schades zoals brand en storm vallen onder de dekking. Vanzelfsprekend zijn er ook aanvullende dekkingen, zoals een buitenhuisdekking of huurdersbelang, mee te verzekeren. Wij vergelijken alle inboedelverzekeringen, maar kunnen deze verzekering ook onderbrengen in één pakket tezamen met al uw andere verzekeringen. Bereken direct de meest voordelige inboedelverzekering.  

Klantcontactcentrum van
Michael BOON verzekeringen

Telefoonnummer:
072 509 28 06 
ma. - zat. 09:00 / 17:00 

Veel gestelde vragen inboedelverzekering

Wat valt er onder een inboedelverzekering?
Met een inboedelverzekering verzekert u alle spullen die niet aard- en nagelvast aan de woning zitten. U kunt hierbij uiteraard denken aan meubels, audiovisuele apparatuur en kleding, maar ook een laminaatvloer valt onder de inboedel.

Wat is huurdersbelang?
Wanneer u geen eigenaar bent van een woning, maar deze huurt dan kan het zo zijn dat u zelf verbeteringen in de woning heeft aangebracht. Schilderwerk, een nieuwe keuken, stucwerk enz. Deze verbeteringen vallen in de regel niet onder de opstalverzekering van de eigenaar van de woning ( de woningbouw of VvE ). Op sommige polissen is het huurdersbelang standaard tot een bepaald bedrag meeverzekerd, echter is het tegen een geringe meerpremie uiteraard ook voor een hoger bedrag te verzekeren.

Wat kunt u doen bij schade?                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Allereerst is het van belang schade te beperken. Een voorbeeld: bij lekkage doet u er snel alles aan om het lek op te sporen en te dichten. U maakt foto's van de schade en meldt de schade telefonisch of per e-mail bij ons. Wij zullen u uitleggen wat u het beste kunt doen en welke documenten wij graag van u wensen te ontvangen.

Is glas ook mee te verzekeren?
Uiteraard. Wanneer u ook de eigenaar van de woning bent, dan kunt u de glasdekking op de opstalverzekering meeverzekeren. Indien u huurder bent kan de verhuurder u verplichten zelf een glasverzekering af te sluiten. Het is verstandig uw huurcontract hier even op na te slaan.

Garantie tegen onderverzekering. Wat is dat?
Door het invullen van een inboedelwaardemeter van het Verbond van Verzekeraars kunt u de waarde van de inboedel vaststellen. Dit doet u aan de hand van een aantal vragen over bijvoorbeeld leeftijd, gezinssamenstelling, inkomen, huur- of koopwoning enz. Aan de hand van die vragen is het verzekerde bedrag vast te stellen. Wanneer de inboedelwaardemeter correct is ingevuld is er bij een aantal maatschappijen garantie tegen onderverzekering.