Autoverzekering

Michael BOON verzekeringen is gespecialiseerd in het vergelijken en afsluiten van autoverzekeringen. Wij vergelijken de meeste verzekeraars en zetten ze netjes op een rij. U kunt uw autoverzekering direct online bij ons afsluiten. U kunt ervoor kiezen om uw autoverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen zoals rechtsbijstand, schadeverzekering voor inzittenden of pechhulp. U kunt ons ook bellen. Tel. 072 509 28 06 ma / zat | 09:00 - 17:00.WA autoverzekering
In Nederland is het wettelijk verplicht een WA-autoverzekering af te sluiten. Elk voertuig waarvan het kenteken op naam gezet is moet verzekerd zijn. De WA-dekking staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze verzekering dekt schade aan derden die veroorzaakt is door de bestuurder van het verzekerde voertuig. De WA-autoverzekering vormt daarom de basis van elke autoverzekering. Deze dekkingsvorm wordt meestal gesloten voor auto's die ouder zijn dan 8 jaar.

Wat wordt er precies gedekt met een autoverzekering WA?

► Schade aan derden

WA + Beperkte casco autoverzekering
Een WA + Beperkt casco autoverzekering is een uitgebreidere dekking dan de WA-verzekering. Ook wel WA + Extra of WA-Plus of WA + Mini casco genoemd. De WA + Beperkt casco autoverzekering wordt meestal afgesloten voor auto's van vier tot acht jaar oud. Afhankelijk van de dagwaarde van het voertuig kan het verstandig zijn om ook oudere voertuigen WA + Beperkt casco verzekerd te houden. Naast de dekking van de WA-autoverzekering wordt ook schade aan de eigen auto in bepaalde situaties gedekt. Zaken die bij de meeste maatschappijen gedekt worden, zijn: brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal, storm, een botsing met loslopende dieren en ruitbreuk. De meeste schade's die onder deze dekking vallen hebben geen invloed op uw korting. U kunt ze dus claimen zonder meer premie te moeten betalen.

Wat wordt er precies gedekt met een autoverzekering WA + Beperkte casco?

► Schade aan derden
► Diefstal
► Brand
► Explosie
► Storm
► Ruitschade
► Aanrijding met dieren

WA + Casco autoverzekering ( all-risk )
De WA + Casco autoverzekering adviseren wij voor vrijwel alle nieuwe auto's die jonger zijn dan vier jaar. Ook wel All-Risk of WA + Volledig casco genoemd. Het kan verstandig zijn ook oudere auto's nog WA + Casco te verzekeren, wanneer de dagwaarde nog aardig hoog is. Omdat een WA + Casco autoverzekering uw auto tegen bijna alle risicofactoren dekt, wordt deze verzekering vaak een All-Risk verzekering genoemd. Naast de dekking van de WA verzekering en de WA + Beperkte casco autoverzekering bent u tevens verzekerd voor schade aan de eigen auto veroorzaakt door botsing, omslaan, slippen en van de weg raken.

Wat wordt er precies gedekt met een autoverzekering WA + Volledig casco?

► Schade aan derden
► Diefstal
► Brand
► Explosie
► Storm
► Ruitschade
► Aanrijding met dieren
► Vandalisme
► Schade eigen auto ( aanrijding, slippen en te water raken )

Schadeverzekering voor inzittenden
Een bestuurder van een auto is altijd uitgesloten op de dekking van een autoverzekering. De schadeverzekering voor inzittenden ( SVI ) keert daarom de werkelijk geleden schade van de inzittenden uit ( dus ook van de bestuurder ), ook als er geen sprake is van invaliditeit of overlijden. Deze verzekering dekt letselschade tot een maximum van het verzekerde bedrag ( € 1.000.000,- ) van inzittenden en bestuurder als gevolg van een ongeval.

Rechtsbijstand autoverzekering
Naast het verhalen van materiële- en letselschade biedt deze verzekering ook dekking voor andere geschillen die verband houden met het bezit van een auto. Het kan bijvoorbeeld gaan om juridische bijstand bij strafvervolging, het aantekenen van beroep tegen de invordering van uw rijbewijs, inbeslagname van uw auto, problemen rond een schadevergoeding, een reparatie of zelfs geschillen bij de aanschaf van uw auto ( mits bij een erkende BOVAG-garage ).

Pechhulpverzekering
Een pechhulpverzekering is handig voor als u pech onderweg krijgt. Met deze verzekering bent u aangesloten bij de grootste pechhulpverlener van Europa. Allianz Global Assistance is 24 uur per bereikbaar voor het geval u door pech stil komt te staan. U kunt kiezen uit Nederland- of Europa-dekking, met of zonder de eigen woonplaats!

Klantcontactcentrum van
Michael BOON verzekeringen

Telefoonnummer:
072 509 28 06 
ma. - zat. 09:00 / 17:00