Rechtsbijstandverzekering

Een conflict op het werk, met de buren of in het verkeer? Juridische hulp kan soms handig of zelfs noodzakelijk zijn. Met een rechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van juridische hulp. Wij vergelijken alle rechtsbijstandverzekeringen, maar kunnen deze verzekering ook onderbrengen in één pakket tezamen met al uw andere verzekeringen. Wilt u hulp of advies bij het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering? Onze adviseurs helpen u graag.  

Klantcontactcentrum van
Michael BOON verzekeringen

Telefoonnummer:
072 509 28 06 
ma. - zat. 09:00 / 17:00 

Veel gestelde vragen rechtsbijstandverzekering

Wat valt er onder een rechtsbijstandverzekering?
Met een rechtsbijstandverzekering verzekert u rechtshulp/juridische bijstand. Een rechtsbijstandverzekering biedt vergoeding voor dergelijke kosten. U kunt denken aan rechtshulp bij een conflict met uw buren, een geschil met een winkel of problemen op het werk.

Wat is een franchise op een rechtsbijstandverzekering?
Een franchise is in dit geval een drempelbedrag. Met andere woorden: vanaf dit drempelbedrag zal de rechtsbijstandverzekeraar in actie komen. Wanneer een 'schade' onder een bepaald bedrag blijft, dan zal de rechtsbijstandverzekeraar dus niet in actie komen. U kunt ons 6 dagen in de week bereiken voor hulp en advies!

Wat valt er niet onder de dekking van een rechtsbijstandverzekering?                                                                                       
Stel: u sluit een nieuwe rechtsbijstandverzekering af. Dan kunt u reeds lopende en 'voorziene' geschillen daar niet op aanmelden. Met een verzekering verzekert u immers enkel onvoorziene gebeurtenissen. Ook ligt het eraan welke ( aanvullende ) dekkingen u heeft gekozen. Mediation bij echtscheiding is bijvoorbeeld in sommige gevallen gedekt.

Heb ik vrije advocaatkeuze?
Pas zodra de rechtsbijstandverzekering een gerechtelijke of administratieve procedure is gestart kunt u in overleg met de verzekeraar zelf een advocaat uitkiezen. Doe dit dus nooit op eigen initiatief.